Школу в Бережанах трансформують в обласний ліцей

На Тернопільщині триває реорганізація освітніх закладів. Так, одну зі шкіл вже готують до трансформації в обласний ліцей. Зокрема, йдеться про Бережанську обласну комунальну загальноосвітню школу-інтернат I-III ст. з поглибленим вивченням трудового навчання,  яка до 2024 року має стати Бережанським обласним ліцеєм.

Саме ці питання представники проєкту “Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області” обговорили під час робочої зустрічі в Бережанській міській раді з представниками місцевої влади, а саме — міським головою Володимиром Музичкою, секретарем міської ради Петром Гончаром, начальницею відділу освіти, молоді і спорту Бережанської міської ради Галиною Михальчук. Також участь в засіданні взяли начальниця управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома, директор Бережанської загальноосвітньої школи-інтернату Михайло Старко та керівниця інклюзивно-ресурсного центру Бережанської міської ради Наталія Кульчицька-Ручка.

Варто зазначити, що основою прийняття рішення щодо моделі трансформації Бережанської школи-інтернат, став Закон України “Про повну загальну середню освіту” від 16.01.2020 року №463-IX, який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи загальної освіти.

Дата публікації: 10 липня 2020